Antalya’nın Büyülü Noktasına Doğa Yürüyüşü

Adrasan'da Mehtaplı Geceler Blog sayfasına git
Adrasan'da Mehtaplı Geceler
2018-04-21 02:30:45
gelidonya feneri
Gelidonya Feneri
2018-04-21 02:49:52
Tüm Bloglar
112

Antalya’nın Büyülü Noktasına Doğa Yürüyüşü

Antalya’nın simgesi olabilecek çok yer var ancak hiçbiri Gelidonya Feneri kadar gizemli ve saklı kalmasına rağmen heybetli bir görüntü vermiyor. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Karaöz yakınlarındaki Gelidonya Feneri belki de ulaşmak için fedakarlık(!) yapmak gerektiğinden hala çok bakir hala çok güzel. Antalya’da gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken bir nokta.

Antalya’nın simgesi olabilecek çok yer var ancak hiçbiri Gelidonya Feneri kadar gizemli ve saklı kalmasına rağmen heybetli bir görüntü vermiyor. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Karaöz yakınlarındaki Gelidonya Feneri belki de ulaşmak için fedakarlık(!) yapmak gerektiğinden hala çok bakir hala çok güzel. Antalya’da gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken bir nokta.

Gelidonya Feneri’ne Nasıl Gidilir?

Gelidonya Feneri’ne gitmek için önce Antalya’dan Karaöz beldesine kadar gitmeniz gerekiyor.

Karaöz, Adrasan ve Kumluca arasında yer alıyor. Antalya’dan Adrasan yönüne doğru gittiğinizde Adrasan sapağından girip, Adrasan tarafına yaklaşık olarak bir sekiz kilometre daha gitmeniz gerekiyor. Adrasan’ın merkezinden de bir o kadar daha yol alırsanız Karaöz’e geliyorsunuz. Kumluca tarafından gelirseniz Mavikent üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bu yolu daha tavsiye ediyorum.

Eğer aracınızla geldiyseniz arabanızı park edeceğiniz yer burası olsun. Araçla devam edebilirsiniz ancak hem yolun bozukluğu hem de Gelidonya Feneri’ne gitmek için araçtan inilen son yerin park etmeye pek de müsait olmaması nedeniyle tavsiye etmiyorum.

Sonrasında yapmanız gereken şey sahili sağ tarafınıza alıp Korsan Koyu (Melanippe) ve Gelidonya Feneri tabelalarını takip ederek yürümek. Yaklaşık 6 kilometre boyunca deniz ve orman arasındaki tali yolda yürüdükten sonra Likya Yolu’nu işaretleyen Gelidonya yazılı sarı tabelayı göreceksiniz. Buradan da kısa bir yürüyüş için bu patika yola girmeniz gerekiyor. Devamlı yükselerek yürüyeceğiniz yaklaşık 2 kilometrelik yol sonunda beklenen tablo bütün ihtişamıyla karşınıza çıkacak. Gelidonya Feneri’ne Hoşgeldiniz!